<- Puree z marchewek z oliwkamiLista potraw z grupy: Warzywa, owocePUREE Z PATISONA ->

PDF Drukuj

Puree z marchewki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1200 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
800 g marchewki,
2 lyzki masla,
3-4 lyzki smietany 18%,
2 lyzeczki cukru,
sol.

1. Marchewki ugotowac i przetrzec przez sito lub zmiksowac. W garnku rozgrzac
maslo, wlozyc marchewke, dodac smietane, cukier i sol. Wymieszac i dobrze
podgrzac. Podawac do jarzyn z grzankami usmazonymi na masle lub z kotlecikami z mozdzku cielecego.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności