<- PUREE Z PATISONALista potraw z grupy: Warzywa, owocePuree z suchego grochu, fasoli lub bobu ->

PDF Drukuj

Puree z selerów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1620 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
4 selery (ok. 500 g),
1 cytryna,
2 lyzki masla,
125 ml smietanki 12%,
cukier, sol, bialy pieprz.

1. Selery ugotowac w wodzie osolonej i zakwaszonej sokiem z cytryny. Przetrzec
przez sito, wlozyc maslo, smietanke, troche cukru, soli i pieprzu. Wymieszac
i podgrzac. Podawac do miesa lub dziczyzny.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 13.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności