Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2202 razy.
10 szt. Czas przygotow. 15 min.
10 kromek chleba razowego bez skorki,
60 krewetek z puszki,
80 g gestego majonezu,
1 peczek koperku.
Sos majonezowy:
120 g gestego majonezu,
1 lyzeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem,
2 lyzki soku z cytryny,
sol, pieprz.
1. Krewetki wyjac z puszki i odsaczyc z zalewy na sicie.
2. Koperek umyc, osuszyc i podzielic na male galazki.
3. Przygotowac sos majonezowy: ziola rozetrzec dokladnie z sola i pieprzem.
Dodac 2 lyzeczki soku cytrynowego i majonez. Dobrze wymieszac.
4. Kromki chleba posmarowac majonezem.
5. Na kazdej kromce polozyc 5 krewetek w ksztalcie koszyczka. Jedna krewetke
umiescic w srodku.
6. Krewetki polac sosem majonezowym. Kanapki przybrac galazkami koperku.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 20 "Kanapki i przekąski koktajlowe", strona 14.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach