<- Maslo rakoweLista potraw z grupy: ŚniadaniaMasło orzechowe 1 ->

PDF Drukuj

Maslo ziolowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1916 razy.


Czas przygotow. 25 min.
250 g masla,
po lyzce pokrojonych swiezych ziol: pietruszki, trybulki,
szczypiorku, koperku i estragonu,
sol.

1. Pokrojone ziola zmiksowac z sola, osaczyc lub odcisnac z nadmiaru wody. Maslo utrzec na puszysta mase, dodac ziola, dobrze wymieszac, ochlodzic.
2. Przechowywac w lodowce owiniete folia.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 37.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności