<- Sandwicze z kremem serowo-orzechowymLista potraw z grupy: ŚniadaniaSandwicze z żółtym serem i porami ->

PDF Drukuj

Sandwicze z salami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2302 razy.


20 szt. Czas przygotow. 15 min.
20 kromek pieczywa tostowego,
100 g masla,
150 g tlustego twarozku smietankowego,
40 plasterkow salami,
1 glowka kruchej salaty,
sol.

1. Z kromek chleba okroic skorke.
2. Maslo utrzec na pulchna mase tak, by sie dalo latwo rozsmarowac.
3. Twarozek rozgniesc widelcem, dodac sol i dobrze wymieszac.
4. Liscie salaty dokladnie umyc pod biezaca woda i osuszyc.
5. Z plasterow salami zdjac skorke.
6. Chleb posmarowac maslem. Na 10 kromkach polozyc po 1 lisciu salaty i po 4
plasterki salami. Na to nalozyc warstwe twarozku.
7. Kazda kanapke przykryc kromka chleba posmarowana maslem. Przygotowane kanapki przycisnac deseczka, by wyrownac ich grubosc. Kazda przekroic wzdluz
przekatnej na trojkaty. Zawinac w folie spozywcza i wlozyc do lodowki.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 20 "Kanapki i przekąski koktajlowe", strona 10.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności