Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2090 razy.
Czas przygotow. 30 min.
500 g kartofli,
250 g bialego tlustego sera,
1 duza cebula,
2 lyzki masla,
1/2 lyzeczki czarnego pieprzu grubo zmielonego,
sol.
1. Kartofle ugotowac, odcedzic, gorace rozgniesc widelcem. Cebule drobno posiekac, usmazyc na 2 lyzkach masla. Ser rozkruszyc. Do miski wlozyc kartofle,
ser i cebule razem z tluszczem. Dodac sol i pieprz. Wymieszac, ale nie rozcierac. W nadzieniu powinny byc grudki sera i karofli.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 60.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach