<- Nadzienie z jarzyn (do nalesnikow)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNadziewane jabłka ->

PDF Drukuj

Nadzienie z kartofli i bialego sera (do nalesniko

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1578 razy.


Czas przygotow. 30 min.
500 g kartofli,
250 g bialego tlustego sera,
1 duza cebula,
2 lyzki masla,
1/2 lyzeczki czarnego pieprzu grubo zmielonego,
sol.

1. Kartofle ugotowac, odcedzic, gorace rozgniesc widelcem. Cebule drobno posiekac, usmazyc na 2 lyzkach masla. Ser rozkruszyc. Do miski wlozyc kartofle,
ser i cebule razem z tluszczem. Dodac sol i pieprz. Wymieszac, ale nie rozcierac. W nadzieniu powinny byc grudki sera i karofli.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 60.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności