<- Sałatka warzywna z orzechamiLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka wiedeńska ->

PDF Drukuj

Sałatka warzywno-owocowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3212 razy.


20 dag zielonego groszku lub 1 puszka groszku konserwowego,
6 mandarynek,
4 plasterki szynki,
4 łyżki majonezu,
cukier,
sól.

Mandarynki umyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki.
Każdą cząstkę przekroić na pół. Świeży zielony groszek
ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie, osączyć
na sitku (groszek konserwowy tylko osączyć). Szynkę
pokroić w kostkę. Składniki te połączyć w misce. Dodać
majonez, szczyptę cukru, posolić do smaku i dokładnie
wymieszać.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności