<- Szaszlyki z ryby i krewetekLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybTempera ->

PDF Drukuj

Taramas

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2146 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
100 g ikry rybiej,
4 kromki chleba,
1 mala cebulka,
120 ml oliwy,
2 cytryny,
pieprz.

1. Chleb, po zdjeciu skorki, namoczyc w wodzie, odcisnac, rozetrzec na papke.
Dodac ikre i wymieszac na jednorodna mase.
2. Wycisnac sok z cytryn i malymi porcjami, na przemian z porcjami oliwy, dodawac do chleba z ikra. Dodac szczypte pieprzu i dokladnie calosc wymieszac.
3. Wylozyc na maly talerz i przybrac czastkami cytryny oraz oliwkami, kaparami
lub tez piklami.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 10.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności