<- Filety z soli zawijane z musemLista potraw z grupy: RybyFladry masala ->

PDF Drukuj

Fladra z boczkiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1754 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 10 min.
4 fladry,
125 g tlustego boczku,
sol,
sok z 1 cytryny,
plastry cytryny,
pietruszka.

1. Fladre sprawic, umyc, naciac z kazdej strony ukosnie 3 razy, az do szkieletu. Posolic, skropic obficie cytryna i odstawic na 30 min.
2. Boczek pokroic w drobna kostke, zeszklic na patelni, wylozyc nan ryby. Piec
kazda strone ok. 4 min.
3. Rybe oblozyc skwarkami, udekorowac cytryna i pietruszka. Podawac z ziemniakami z wody lub z salatka z ziemniakow.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 7 "Kuchnia niemiecka", strona 38.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności