<- Ruloniki szpinakowe z watrobkami dorszowymiLista potraw z grupy: RybyRulony sledziowe ->

PDF Drukuj

Ruloniki z lososia

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1609 razy.


30 szt. Czas przygotow. 20 min.
300 g wedzonego lososia,
50 g lososia w sosie wlasnym,
1 zielony ogorek,
kopiasta lyzka siekanego szczypiorku,
2 lyzki grubo posiekanego koperku,
1 cytryna,
1 lyzka gestego majonezu.

1. Lososia wyjac z puszki, dobrze osaczyc. Przetrzec przez sito, wymieszac z
majonezem na jednolita mase.
2. Lososia wedzonego pokroic na 15 cienkich plasterkow, nastepnie kazdy wzdluz
na polowe. Posypac posiekanym koperkiem.
3. Ogorek umyc, obrac, przekroic wzdluz, usunac srodkowa czesc z pestkami. Pokroic na plasterki grubosci 6 mm, skropic sokiem cytrynowym, wymieszac z posiekanym szczypiorkiem.
4. Plastry lososia posmarowac masa lososiowa i owinac kazdym plastrem kawalek
ogorka.
5. Ruloniki spinac wykalaczkami.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 20 "Kanapki i przekąski koktajlowe", strona 32.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności