<- Salatka nordyckaLista potraw z grupy: RybySAŁATKA ŚLEDIKOWA ->

PDF Drukuj

Salatka z wegorza

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1861 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 25 min.
salata glowiasta,
peczek rzodkiewek,
puszka kukurydzy (170 g),
250 g cienkiego wegorza,
2 lyzki octu winnego,
6 lyzek oleju,
lyzka sosu pomidorowego (ketchup),
lyzka whisky lub brandy,
sol, swiezo zmielony pieprz.

1. Umyta i odsaczona salate pokroic w paski. Dodac pokrojone w talarki rzodkiewki, odsaczona kukurydze i obranego, pokrojonego na kawalki wegorza.
2. Ocet, olej, ketchup i whisky wymieszac. Dodac do smaku sol i pieprz.
3. Salatke polac sosem. Podawac z chlebem razowym i piwem.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 7 "Kuchnia niemiecka", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
ale ,czy ten wegorz ma byc wedzony.......?
Nadesłał(a): <jonatan2112@o2.pl> 2005-08-16 09:08:10


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności