<- Bajeczna sałata eklektycznaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiBiała sałatka ->

PDF Drukuj

Bengalski chutney jabłkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3182 razy.



Porcja dla ? Czas przygotow. 1,5 godz.
16 duzych kwaskowatych jablek,
50 g swiezego imbiru lub 2 lyzeczki sproszkowanego,
0,5 l octu winnego,
2 cebule,
6 zabkow czosnku,
500 g brazowego cukru,
50 g gorczycy,
1 lyzka soli,
1 lyzeczka chilli,
200 g rodzynek,
50 g siekanych migdalow.

1. Posiekac imbir, cebule i czosnek.
2. Obrane i pokrojone jablka gotowac w occie z cukrem, az beda miekkie.
3. Dodac imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie pozostale skladniki. Gotowac
bez przykrycia 20 min., mieszajac czesto drewniana lyzka.
4. Po ostudzeniu przelozyc do sloikow.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 6 "Kuchnia indyjska", strona 74.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności