Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7089 razy.
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
750 g ziemniakow gotowanych w lupinach,
3 gotowane jaja na twardo,
50 ml smietanki,
2-3 lyzki octu estragonowego,
peczek drobno posiekanego kopru,
100 g majonezu,
sol, pieprz.
1. Ugotowane ziemniaki obrac i pokroic w kostke sredniej wielkosci. Jaja obrac,
pokroic w drobna kostke i wymieszac z ziemniakami.
2. Dodac koperek, smietanke i ocet. Odstawic na 10 min. Dodac majonez, wymieszac delikatnie, doprawic sola i pieprzem do smaku. Odstawic na 10-20 min.
3. Salatke wylozyc do salaterki i posypac koperkiem. Podawac do miesa z grillu
lub pieczonego.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 7 "Kuchnia niemiecka", strona 64.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Rewelacja - prosta i genialna, smak rewelacyjny szczególnie pasuje do karkóweczki z grila.Polecam. Nadesłał(a):