<- Dip ogorkowyLista potraw z grupy: SosyDip tahina ->

PDF Drukuj

Dip ostry z przyprawami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3512 razy.


Czas przygotow. 10-15 min.
250 g twarozku,
100 g majonezu,
100 g drobno posiekanych orzechow wloskich,
50 g rodzynkow,
1 papryka czerwona bez pestek,
1 papryka zielona bez pestek,
1/4 lyzeczki pieprzu cayenne,
sol, pieprz,
1 lyzka tabasco.

1. Twarozek i majonez zmiksowac. Papryki drobno posiekac. Dodac do zmiksowanego
twarozku papryke, orzechy i namoczone rodzynki. Doprawic cayenne, sola, pieprzem i sosem tabasco. Dokladnie wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 18 "Sałaty i sałatki", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności