<- Dip z burakaLista potraw z grupy: SosyDip z krabow ->

PDF Drukuj

Dip z keczupem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3330 razy.


Czas przygotow. 10-15 min.
100 g twarozku,
100 g sera rokpol,
2 lyzki keczupu,
4 lyzki gestej smietany,
1 lyzka soku cytrynowego,
1 lyzka brandy lub whisky,
1/4 lyzeczki ostrej papryki,
sol, pieprz,
kilka kropel tabasco.

1. Twarozek, rozdrobniony rokpol, keczup, smietane zmiksowac. Dodac sok cytrynowy i brandy. Doprawic papryka, sola, pieprzem i sosem tabasco. Wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 18 "Sałaty i sałatki", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności