<- SOS BRUNATNY - Do potraw chińskichLista potraw z grupy: SosySos cambridge ->

PDF Drukuj

Sos brzoskwiniowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2314 razy.


Czas przygotow. 20 min.
200 g brzoskwin,
lyzeczka miodu,
20 ml likieru brzoskwiniowego.

1. Swieze brzoskwinie oplukac pod bierzaca woda, dobrze osaczyc z wody (brzoskwinie z kompotu osaczyc z syropu). Zdjac skorki, usunac pestki, zmiksowac.
2. Do zmiksowanej masy dodac lyzeczke miodu, 20 ml likieru, wymieszac. Zamiast
likieru mozna wlac rum. Wstawic do lodowki, wyjac tuz przed podaniem.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 92.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności