<- Sos dominikańskiLista potraw z grupy: SosySos foyot ->

PDF Drukuj

Sos fasolowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2506 razy.



Czas przygotow. 30 min.
100 g fasoli,
marchewka,
pietruszka,
kawalek selera,
cebula,
lyzka masla,
lyzka pasty pomidorowej,
300 ml wywaru z fasoli,
sol, pieprz, cukier.

1. Namoczona fasole ugotowac z jarzynami. Przetrzec przez sito, rozprowadzic
wywarem z gotowania fasoli. Dodac cukier, sol, pieprz i paste pomidorowa.
Gotowac 3-4 min. Przed podaniem wlozyc maslo.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 75.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności