<- Sos głogowy ze śmietankąLista potraw z grupy: SosySos gruszkowy ->

PDF Drukuj

Sos gribiche

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1723 razy.



Czas przygotow. 15 min.
zoltko surowe,
5 zoltek i 3 bialka ugotowane na twardo i posiekane,
lyzeczka musztardy,
250 ml oleju,
sok z 1/2 cytryny,
lyzeczka pokrojonego estragonu,
lyzka pokrojonej zielonej pietruszki,
lyzka posiekanych kaparow.

1. Utrzec zoltko surowe z ugotowanymi. Dodac musztarde i sok cytrynowy. Dodawac
porcjami olej ucierajac jak majonez. Wymieszac z pozostalymi skladnikami.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 45.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności