<- Sos po kapitańskuLista potraw z grupy: SosySos pomarańczowo-imbirowy ->

PDF Drukuj

Sos poivrade

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2303 razy.



Czas przygotow. 45 min.
600 ml wywaru ciemnego (patrz przepis),
200 ml czerwonego wina,
10 ziaren czarnego pieprzu,
lyzeczka masla,
lyzeczka maki,
sol, pieprz,
lyzka masla.

1. Zagotowac wywar z winem, odparowac do objetosci 600 ml. Dodac rozgniecione
ziarna pieprzu i lyzeczke maki utartej z maslem. Zagotowac. Przetrzec przez
sito, wymieszac z lyzka masla.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 60.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności