<- Sos sojowy z masłemLista potraw z grupy: SosySos staropolski ->

PDF Drukuj

Sos soubise

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2112 razy.



Czas przygotow. 15 min.
300 ml sosu beszamelowego podstawowego (patrz przepis),
100 ml smietanki kremowej,
300 g cebuli pieczonej w skorce,
cukier, sol, bialy pieprz.

1. Z cebuli zdjac skorke, zmiksowac, polaczyc z podgrzanym sosem podstawowym.
Gotowac na malym ogniu 10 min. Doprawic sola, cukrem i bialym pieprzem. Pod
koniec wymieszac ze smietanka. Sos Soubise powinien byc bardzo gesty.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 55.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności