<- Sos szary z piernikiemLista potraw z grupy: SosySos szczawiowy ->

PDF Drukuj

Sos szczawiowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1597 razy.


Czas przygotow. 30 min.
100 g mlodego szczawiu,
2 listki swiezego estragonu,
lyzka masla,
lyzaczka maki,
250 ml bulionu,
100 ml smietanki kremowej,
sol, pieprz.

1. Szczaw przebrac, oplukac, posiekac razem z listkami estragonu, udusic na masle. Wlac bulion, posolic, gotowac 5 min. Przetrzec przez sito. Dodac smietanke wymieszana z maka, zagotowac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 74.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności