<- Sos winegret z cytrynaLista potraw z grupy: SosySos winegret z musztarda ->

PDF Drukuj

Sos winegret z czosnkiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2914 razy.



Czas przygotow. 5 min.
90 ml oliwy,
30 ml octu winnego,
1-2 zabki czosnku,
sol, pieprz.

1. Czosnek rozgniesc lub wycisnac przez maszynke. Utrzec z sola, dodac ocet, a
na koncu oliwe. Doprawic pieprzem, dokladnie wymieszac.
2. Wariant: 15 lyzek oliwy, 7 lyzek czerwonego octu winnego, 3 roztarte zabki
czosnku, 2 lyzki posiekanej pietruszki, 3 lyzeczki soli, 1 lyzeczka pieprzu.
(18/9)

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 38.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności