<- Sos tyrolskiLista potraw z grupy: SosySos veloute z szafranem ->

PDF Drukuj

Sos veloute podstawowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1940 razy.


Czas przygotow. 15 min.
600 ml wywaru miesnego lub rybnego,
30 g masla,
30 g maki,
200 ml smietanki kremowej,
sol, pieprz.

1. Z masla i maki zrobic zasmazke. Dodac wywar z miesa lub ryby, gotowac mieszajac, az sos zgestnieje. Doprawic sola i pieprzem, na koncu dodac ubita
smietanke i wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 56.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności