<- Sos z kwaśnej śmietanyLista potraw z grupy: SosySos z papryką ->

PDF Drukuj

Sos z papryczek chilli i imbiru

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1560 razy.


Czas przygotow. 15 min.
10 swiezych czerwonych papryczek chilli,
1-2 zabki czosnku,
2 lyzeczki bulionu,
kawalek swiezego imbiru (5 cm),
4 lyzki soku cytrynowego,
sol.

1. Papryczki pokroic. Czosnek i imbir obrac, drobno pokroic i utrzec z papryczkami w mozdzierzu na gladka paste.
2. Dodac bulion, sok cytrynowy i sol, wymieszac. Sos mozna przechowywac w lodowce przez kilka dni.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 17 "Kuchnie Dalekiego Wschodu", strona 86.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Brzmi zachecajaco,tylko do czego podawac?
Nadesłał(a): eska 2006-06-19 15:06:37


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności