1. Trawke cytrynowa i galazki kolendry oplukac, pokroic. Czosnek i imbir obrac,
posiekac, Zmiksowac na jednolita mase: trawke cytrynowa, galazki kolendry,
czosnek, imbir, kminek, pieprz, kolendre, paste krewetkowa, gozdzik, lisc
laurowy, skorke limu, sol i lyzke oleju. Papryczke chilli oplukac, przekroic
usunac nasiona, drobno posiekac.
2. Do garnka wlac lyzke oleju, wlozyc zmiksowana mase i posiekana chilli. Smazyc 2 min. Dodac mleko kokosowe i cukier. Gotowac na malym ogniu 10 min.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 80.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Zielony sos curry a w składzie nie ma curry??!! Nadesłał(a): AnonymuS <aaa@aaa.aaa> 2011-08-10 16:08:04
Bardzo rzadko liście curry występują w przepisie na sos curry. Jeśli masz na myśli "zioła curry" to składają się one z tego samego co masz wyliczone w przepisie. Polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Curry Nadesłał(a): MM 2011-08-10 16:08:26