<- Smażone sajgonkiLista potraw z grupy: InneSolanka ->

PDF Drukuj

Smażony camembert lub brie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1848 razy.


2 serki cemembert lub brie (mało dojrzały),
2 jajka,
6 łyżek mąki,
6 łyżek tartej bułki,
2 łyżki masła,
sól.

Serki przekroić poziomo na pół. Każdą połówkę dwukrotnie obtoczyć kolejno: w mące, rozbełtanym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać masło. Panierowany ser smażyć z obu stron, na jasnozłoty kolor. Podawać gorący z owocami: brzoskwiniami, ananasami z puszki lub ze świeżymi gruszkami, śliwkami i winogronami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności