<- MusakaLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaNadzienie z kaszy ->

PDF Drukuj

Nadzienie z cieleciny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2184 razy.


1,5 kg cieleciny,
1 nerka cieleca z tluszczem,
1 jajo,
3 zoltka,
1 czerstwa bulka,
1 lyzka tartej bulki,
sol, pieprz.

1. Cielecine i nerki oplukac. Nerki oczyscic z blony, przeciac, zalac woda, moczyc 30 min, nastepnie ugotowac. Wylac wywar, a cielecine i nerke dobrze posiekac (lub zemlec w maszynce do miesa). Dodac sol i pieprz. Rozetrzec dokladnie cale jajo, 3 zoltka, bulke namoczona w mleku i odcisnieta oraz tarta
bulke. Dodac te mase do miesa i dobrze wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 29 "Wieprzowina", strona 91.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności