Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2345 razy.
4 watrobki z prosiecia,
120 g rodzynkow,
60 g migdalow,
60 g pistacji,
3 lyzki masla,
2 bialka,
6 zoltek,
3 czerstwe bulki,
2 lyzeczki cukru,
szczypta galki muszkatolowej,
sol.
1. Watrobke umyc, posiekac, przetrzec przez sito. Rozetrzec maslo w misce, dodac zoltka, namoczone w mleku i odcisniete bulki. Utrzec na gladka mase. Dodac watrobke, cukier, galke muszkatolowa i sol. Sparzyc wrzatkiem migdaly i
pistacje, obrac ze skorki, posiekac. Rodzynki oplukac. Wszystkie skladniki
dokladnie wymieszac. Ubic piane z bialek i polaczyc z masa.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 29 "Wieprzowina", strona 90.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach