<- Sorbet tropikalnyLista potraw z grupy: DeserSposób robienia lodów ->

PDF Drukuj

Sorbet z mango

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1529 razy.


2 owoce mango(60 dag),
10 łyżek (100 ml) Campari,
6 łyżek (60 ml) likieru pomarańczowego(np.Curacao Triple
Sec),
1 łyżka skórki pomarańczowej.

PRZYBRANIE :
kilka cząstek mango lub pomarańczy.

Mango umyć, obrać, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ zmiksować ze skórką pomarańczową, wlać Campari oraz likier pomarańczowy i jeszcze raz zmiksować. Sorbet przelać do metalowego pojemnika i zamrażać 3-4 godz. Podawać w pucharkach, udekorowany cząstkami mango.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności