<- Ruloniki szparagoweLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRumsztyk ->

PDF Drukuj

Ruloniki z rostbefu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2000 razy.



30 szt. Czas przygotow. 35 min. + 2godz
400 g surowego rostbefu wolowego,
200 g twarozku,
2 lyzki smietany,
3 lyzki oleju,
250 ml czerwonego wytrawnego wina,
1 lyzeczka suszonego majeranku,
1 lyzeczka suszonego estragonu,
1 lyzeczka suszonej bazylii,
1 lyzeczka suszonego czabru,
4 gruszki w occie,
sol, pieprz.

1. Rostbef umyc, osuszyc, natrzec ziolami i sola. Marynowac w czerwonym winie 2
godz.
2. Po wyjeciu z marynaty obsmazyc na goracym oleju z kazdej strony, nastepnie
piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200żC. Ochlodzic.
3. Zimny rostbef pokroic w cienkie plastry, nastepnie kazdy plaster przekroic
wzdluz na polowe.
4. Twarozek utrzec ze smietanka na jednolita mase. Dodac sol i pieprz do smaku.
5. Kazda gruszke z octu przekroic wzdluz na 8 czesci.
6. Plastry rostbefu posmarowac masa twarogowa, polozyc na nich kawalki gruszek,
zwijac w rulony i spinac wykalaczkami.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 20 "Kanapki i przekąski koktajlowe", strona 38.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności