<- Sos jabłkowy z curryLista potraw z grupy: SosySos jogurtowo-czosnkowy ->

PDF Drukuj

Sos jałowcowy do wołowiny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2041 razy.


2 łyżki masła,
3 łyżki mąki,
3/4 l wody,
2 cebule,
1 łyżka owoców jałowca
sól, sok z cytryny
Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzić wodą, zagotować. Dodać drobno posiekaną cebulkę i owoce jałowca, gotować ok. pół godziny /w miarę potrzeby dolewając wody/. Jałowiec wyjąć, sos przyprawić solą i sokiem cytrynowym. Jeżeli ktoś lubi, może do sosu dodać szklaneczkę wina.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności