<- Sos pomarańczowo-imbirowyLista potraw z grupy: SosySos pomarańczowy ->

PDF Drukuj

Sos pomarańczowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1785 razy.


2 - 3 pomarańcze,
łyżeczka masła,
łyżka mąki,
sól,
pieprz.

Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę, zrumienić na małym ogniu, wlać sok z pomarańczy, ubijać bez przerwy
na dość dużym ogniu. Gdy sos zacznie bulgotać, zmniejszyć ogień, gotować 3 - 4 min. Zestawić z ognia, dodać 2 łyżeczki miąższu pomarańczy, doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło do smażonych lub świeżych warzyw,
np. obranych, pokrojonych ogórków.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności