Dodano: 2000-04-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7984 razy.
Jablka pokroic na kawalki, dosypac rodzynek (ok. 1/4 -1/5 objetosci pigwiaczkow), zalac spirytusem pol na pol z wodka.
Postawic w ciemnym miejscu albo zapakowac.
Odczekac 6 tygodni, zlac plyn, owoce zasypac cukrem i zostawic na 3 tygodnie.
Po trzech tygodniach to slodkie co powstanie w gasiorku dolac do reszty w ilosci jaka kto lubi.
U mnie slodkie napoje nie sa specjalnie lubiane, wiec powstaly likier w wiekszej czesci trzymam osobno, dla jednej przyjaciolki, ktora to lubi.
Acha, jezeli wyjdzie zbyt esencjonalne lub za mocne rozcienczyc wodka.
Z pozostalymi owockami mozna upiec placek z galaretka.
From: slavek_s@usa.net (Slav)
po co jabłka do pysznej pigwy Nadesłał(a): 2006-10-22 17:10:33
plackiem można się upić daj od razu dzieciom Nadesłał(a): 2006-10-22 17:10:15
po co dodawać jabcoka do swietnej pigwówki Nadesłał(a): roszk42 2009-05-01 21:05:29