<- Nalewka herbacianaLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekNalewka malinowa ->

PDF Drukuj

Nalewka kawowa

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8813 razy.


5 dag kawy
1/2 spirytusu
1 litr wody
80 dag cukru

Kawe zalewamy spirytusem i na tydzien do ciemnicy.
Nastepnie gotujemy wode z cukrem wlewamy do niej spiryt z kawa filtrujemy i zlewamy do flaszek.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
A ta kawa ma być w ziarenkach? potłuczona? zmielona?...
Nadesłał(a): yooreck <yooreckNOSPam@o2.pl> 2006-01-29 14:01:26

kawa powinna być zmielona.tylko ze moim zdaniem dal bym 2 razy wiecej kawy
Nadesłał(a): siema 2006-09-21 10:09:42


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności