<- Likier wiśniowyLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekLikier wiśniowy #2 ->

PDF Drukuj

Likier wiśniowy #1

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5684 razy.


Utłuc piękne czarne wiśnie bez pestek, otrzymana masą napełnić 5-litrowy gąsiorek do 3/4 objętości.
Zalać spirytusem, dodać kilka goździków i nieco cynamonu, zakorkować i pozostawić na słońcu na 3-4 tygodnie, co kilka dni silnie potrząsając naczyniem.
Spirytus przecedzić, dodać 145 dag miałkiego cukru, dobrze wymieszać i postawić w ciepłym miejscu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gdy to nastąpi, likier przefiltrować i rozlać do butelek.
From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności