<- Esencja poziomkowaLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekGloog ->

PDF Drukuj

Fałszywy koniak

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 12431 razy.


1/2 wódki czystej
1 łyżka stołowa miodu
2 łyżeczki herbaty czarnej
2 suszone śliwki

Po połączeniu składników we flaszce wstawiamy ja do lodówki na 14 dni, po czym przesączamy przez bibułkę i wlewamy do butelki po koniaku.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
czy to jest pszepis na czeski koniak za 20 zł
Nadesłał(a): misiu 2005-10-16 20:10:37

Praktykowałem już sporządzanie koniaku według tego przepisu ale lepszy smak uzyskuje się dodając kilka kawałków skórki z cytyny, lecz najlepszy smak uzyskuje się używając zamiast wódki bimbru 60-cio procentowego, efekt wspaniały. nie do odróżnienia od najlepszych koniaków. Smacznego
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności