<- Babka piaskowa innym sposobemLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabka piaskowo-makowa ->

PDF Drukuj

Babka piaskowa Stryjenki

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4020 razy.


5 żółtek
20 dkg masła
20 dkg cukry pudru
5 białek (piana)
10 dkg mąki pszennej
10 dkg maki ziemniaczanej
3/4 proszku do pieczenia
sproszkowana wanilia

Utrzeć masło dodając po 1 żółtku i trochę cukru na końcu dodać wanilię i proszek. Ubić pianę. Po 20 min ucierania wyłożyć na masę pianę, posypać mąką ziemniaczaną i pszenną, wymieszać lekko i włożyć do formy.
Upiec w dobrze ogrzanym piecu ok. 40 min.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności