<- Babka bez drożdżyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabka cytrynowa ->

PDF Drukuj

Babka cytrynowa

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6663 razy.


5 torebek kiślu cytrynowego
5 jajek
3 łyżki mąki
25 dag masła
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 mały proszek do pieczenia
1 cytryna
tłuszcz, bułka do formy

* wymieszać kisiel, mąkę i proszek
* utrzeć masło z cukrem
* dodawać żółtka i po łyżce mieszaniny
* dodać sok z cytryny
* dodać pianę z białek
* piec ok. 50 min.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
mam pytanko: jakiej temperaturze piec ta babkę?
Nadesłał(a): Monika 2010-04-10 20:04:01


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności