Zagotować szkl. wody, rozpuścić kawę. Utrzeć miękki tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. Dodać ostudzoną kawę i migdały. Zmieszać mąkę proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. Wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto ok. 2 litry. Piec w 175st.C 1 - 1 1/2 godz.
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Jest tyle przepisów na babke kazdy inny a ja chce latwy i dobry Nadesłał(a): Bozena 2006-02-14 14:02:14
wspaniala babka - skladniki miksowalam pieklam okolo godziny (sprawdzalam patyczkiem) dodalam zamiast migdalow orzechy - rosplywa sie w ustach Nadesłał(a): gosposia 2006-02-22 20:02:31