Dodano: 2000-05-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5076 razy.
15 dkg mąki
1 łyżka śmietany
1 łyżka octu
Zagnieść ciasto wolne jak na pierogi rozwałkować. Na to nałożyć drugie ciasto z 5 dkg mąki i 15 dkg masła. Boki złożyć do środka, a później na pół i rozwałkować. Złożyć jeszcze raz i dać na zimno na 1/2 godz., czynność powtarzamy 3 razy.
Ciasto podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować cienko i piec na nie natłuszczonej blasze w gorącym piecu (przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem).
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
proszę o dokładniejsze wytłumaczenie,bo francuskie ciasto nie jest tak prosto wykonać Nadesłał(a): <peterekgrzegorz@vp.pl> 2006-02-18 18:02:00
nie możliwe że to tak łatwo się robi????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Nadesłał(a): lola 2006-06-12 13:06:10