<- Kremik ryżowyLista potraw z grupy: ZapiekaneKurze udko zapiekane z warzywami - prosty obiad ->

PDF Drukuj

Kurczak z cytryną

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1654 razy.


1 duży kurczak podzielony na małe części
1/4 szklanki soku z cytryny
2 łyżki stopionego masła
1 mała cebula (drobno posiekana)
1 - 2 roztarte ząbki czosnku
2 łyżki drobno posiekanego selera
1/2 łyżeczki soli, pieprzu i bazylii

Kawałki kurczaka ułożyć w brytfannie. Pozostałe składniki wymieszać, polać mięso, odstawić w chłodne miejsce na noc.
Przykryć wstawić do gorącego pieca (180st.C), na 40 -60 min.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności