<- Oponki - przepis Mamy M.Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaOrzechowe półksiężyce ->

PDF Drukuj

Orzechowa krajanka

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3574 razy.


200 g orzechów włoskich
100 g gorzkiej czekolady
200 g cukru pudru
125 g masła
2 jajka
70 g mąki
1/2 łyżeczki proszku

Polewa:
100 g czekolady
40 g masła

Połowę orzechów posiekać. Czekoladę rozpuścić na parze z łyżką wody. Ostudzić.
Cukier utrzeć z masłem i jajkami. Dodać roztopioną czekoladę, posiekane orzechy i wymieszać z proszkiem i mąką.
Ciasto wlać do formy.
Piec ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Wystudzone ciasto polać polewą, pokroić i udekorować orzechami.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności