<- Sałata zielona głowiastaLista potraw z grupy: PrzetworySałatka warzywna na zimę - przepis Cioci Anieli ->

PDF Drukuj

Sałatka na zimę - przepis Cioci Anieli

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 13800 razy.


2 kg ogórków świeżych (może być więcej)
2 kg pomidorów zielonych
1 kg cebuli i 1 kg papryki

Wszystkie składniki pokroić w plasterki, posolić i postawić na całą noc.
Szklanka octu 10% i 4 szklanki wody, parę ziarenek pieprzu i ziela, cukier do smaku.
Ocet z wodą i przyprawami przegotować.
Sałatkę wyciskać i kłaść w zalewę - gotować ok. 1/2 godziny.
Nakładać do słoików gorące, zakręcać i wstawić do piecyka, żeby się zassały.
Z tej porcji wychodzi ok. 25 słoików po dżemie.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
przepraszam bardzo ale ta sałatka powinna posiadac jeszcze jeden składnik cukier prosze odpowiedziec
Nadesłał(a): ewelina 2006-07-16 20:07:31

ale prepraszam a ile soli sie daje
Nadesłał(a): karina <karina302@o2.pl> 2006-08-09 21:08:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności