<- Sernik na kruchym cieścieLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik na zimno 1 ->

PDF Drukuj

Sernik na zimno

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8561 razy.


2 żółtka + 1 całe jajko
1/2 szklanki cukru pudru (do smaku)
1/2 kostki masła
2 twarożki waniliowe
4 łyżki stołowe żelatyny
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki wody
galaretka na wierzch, bakalie

Masło, jajka, cukier utrzeć na masę.
Mleko zagotować, przestudzić, żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie i połączyć z mlekiem.
Masę twarogową połączyć z masą żółtkową i gęstniejącą żelatyną, rodzynkami i migdałami.
Włożyć do formy i zalać gęstniejącą galaretką.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności