<- Surówka z papryki po amatorskuLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka z płatków owsianych i truskawek ->

PDF Drukuj

Surówka z patisonów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2345 razy.


2 młode patisony (30-40 dag),
2 pomidory,
1 cebula (10 dag),
2 łyżki oleju słonecznikowego,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier i sól,

Cebulę obrać, pokroic w kostkę. Pomidory umyć, osączyć
i pokroić w ósemki. Patisony umyć i zetrzeć na tarce do
jarzyn. Warzywa wymieszać. Olej połączyć z sokiem z
cytryny, posolić i posłodzić. Warzywa polać sosem i jeszcze raz wymieszać.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności