<- Sosy zimne do pasztetówLista potraw z grupy: SosyŚmietana z jajami i ze szczypiorkiem ->

PDF Drukuj

Szary sos

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2121 razy.


1/3 butelki czerwonego wina,
40 g rodzynków,
40 g obranych migdałów,
kropla cytryny
15 g cukru,
łyżeczka imbiru,
10 ziarenek ziela angielskiego,
3 ziarnka goździków,
3 łyżki galaretki z czerwonych porzeczek.

Wygotować 1/3 wina z korzeniami. We wrzątku rozpuścić cukier i galaretkę porzeczkową. Dodać sok z cytryny i rodzynki wymoszone wcześniej w winie. Posolić. Nie pieprzyć, imbir wystarczy. Przelać do salaterki. Stygnący sos gęstnieje. W ostatniej chwili udekorować sos migdałami.
"Twój Styl"

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności