<- Tymbaliki z ryby w sosie grzybowymLista potraw z grupy: RybyWegorz po tokijsku ->

PDF Drukuj

Wariacja na temat lina w śmietanie

Dodano: 2000-08-21 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2533 razy.


Jak ktos nie lubi lina to niech go nie je, a nie niszczy smak duza iloscia cebuli.
Mlode liny sa najlepsze.
Ponizszy przepis to wariacja na temat lina w smietanie:
Ryby nie skrobac, pokroic na kawalki, obtoczyc w mace i obsmazyc krotko na oleju na duzym ogniu, zeby z luski utworzyla sie skorka.
Wrzucic do wody z dodatkiem ziela angielskiego i lisci laurowych.
Pogotowac az bedzie zjadliwa, dodac smietane gesta, kwasana i tlusta, podgrzac, ale juz nie gotowac.
Smacznego !
Jarek Wisniewski
From: Jarek Wisniewski <jot@alf.cc.uni.torun.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności