<- Dynia zapiekana z ryżemLista potraw z grupy: ZapiekaneFasola zapiekana z dynią ->

PDF Drukuj

Fasola zapiekana

Dodano: 2000-08-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2446 razy.


Fasole ugotowac na miekko. Odcedzic.
W zaroodpornym, glebokim naczyniu umiescic ugotowana fasole (okolo 2 litry), duza garsc rodzynek, 2-3 lyzki przecieru pomidorowego, 3 lyzki cukru, 3 lyzki octu, dwa kwasne jablka pokrojone na male kawalki, lyzke majeranku, lyzeczke soli, pieprzu, maggi, imbiru, pol szklanki rosolu.
Mozna dodac rowniez duza garsc kawaleczkow wysmazonego boczku, jezeli sie nie jest jaroszem. Dobrze wymieszac, zapiec przez godzine.
Podawac z ryzem lub chlebem.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności