<- Śledź z rodzynkamiLista potraw z grupy: RybyŚledż z pomidorem i grzybkiem ->

PDF Drukuj

Śledź zapiekany

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2926 razy.


50 dag śledzi nie solonych,
mąka,
tłuszcz do smażenia,
łyżka masła,
2 jajka,
10 dag śmietany,
cebula,
koperek,
sól, pieprz
Śledzie sprawić, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Cebulę obrać, drobno posiekać. wymieszać z jajkami i śmietaną, popieprzyć i nieco posolić, zalać śledzie, dodać masło i piec w gorącym piekarniku.
"Kobieta i Styl"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności