<- Sosy do makaronu 1 (pomidory, bazylia, oliwa)Lista potraw z grupy: SosySosy do makaronu 3 ->

PDF Drukuj

Sosy do makaronu 2

Dodano: 2000-08-29 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3310 razy.


a tak przy temacie to ja robie sosy tak jak Magdalena dipy :-)) czyli co w lodowce to sie nada.
Poniewaz zima pomidory sa piorunsko drogie i wiorowate to baza jest koncentrat pomidorowy Pudliszki (inne sa zbyt wodniste na moj gust), oliwa lub olej, zawsze zeszklona cebulka i czesto wcisniety na koncu zabek czosnku. no i oczywiscie bazylia.
Reszta zalezy od obecnosci w kuchni
-moze byc duzo pocietych w kostke i obsmazonych na patelni warzywek
-albo jakie miesko w kostke pokrojone lub mielone
-kukurdza albo groszek zielony
-ostatnio kumpel wpadl na pomysl zeby wrzucic do sosu pokrojony w kostke pasztet drobiowy z puszki. spojrzalam jak na wariata ale efekt byl doskonaly! jeszcze lepsze jak z mielonym miesem
wniosek jest jeden -&gt; wszystko co masz i umiesz skomponowac smakowo jest doskonale do sosu pomidorowego do spagetti
pozdrowienia
Hanna
From: Hanna 'Deirdre' Karczewska &lt;hanah@au.poznan.pl&gt;

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności