Dodano: 2000-08-29 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3935 razy.
a tak przy temacie to ja robie sosy tak jak Magdalena dipy :-)) czyli co w lodowce to sie nada.
Poniewaz zima pomidory sa piorunsko drogie i wiorowate to baza jest koncentrat pomidorowy Pudliszki (inne sa zbyt wodniste na moj gust), oliwa lub olej, zawsze zeszklona cebulka i czesto wcisniety na koncu zabek czosnku. no i oczywiscie bazylia.
Reszta zalezy od obecnosci w kuchni
-moze byc duzo pocietych w kostke i obsmazonych na patelni warzywek
-albo jakie miesko w kostke pokrojone lub mielone
-kukurdza albo groszek zielony
-ostatnio kumpel wpadl na pomysl zeby wrzucic do sosu pokrojony w kostke pasztet drobiowy z puszki. spojrzalam jak na wariata ale efekt byl doskonaly! jeszcze lepsze jak z mielonym miesem
wniosek jest jeden -> wszystko co masz i umiesz skomponowac smakowo jest doskonale do sosu pomidorowego do spagetti
pozdrowienia
Hanna
From: Hanna 'Deirdre' Karczewska <hanah@au.poznan.pl>